språkvård, språkrådet - Institutet för språk och folkminnen Hoppa direkt till textinnehållet Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Översikt Sökningssida FAQ Hjälp Kontakt
 
 
Ord i almanackan
Månadens ord
Teman och kampanjer

   

Intervju med Språkrådets nya chef

21.12.2012

Ann Cederberg, ny chef för Språkrådet från 1 mars, intervjuades i går i Språktidningen om sin bakgrund och om inställningen till det nya jobbet.

Vi skrev i en notis (och i ett pressmeddelande) i förrgår att Ann Cederberg blir ny chef för Språkrådet från den 1 mars 2013. Vi återkommer med mer information om hennes uppdrag och om hur organisationen och verksamheten vid Språkrådet ska se ut framöver.

Den som vill veta mer om Ann Cederberg redan nu kan ta del av en intervju som Språktidningen gjorde med henne i samma stund som det blev klart med hennes chefstillsättning.

I artikeln får man veta att Ann Cederberg disputerade 1993 vid Uppsala universitet med en avhandling om språkutvecklingen i tvåkammarriksdagens talarstol, och att hennes språkfokus ligger på stilistik och retorik. Efter disputationen har hon framför allt skaffat sig kompetens inom administration och ledarskap, först som lektor i svenska och kanslichef vid Linköpings universitet och senare som förvaltningschef vid Högskolan i Kristianstad.

I intervjun säger Ann att hon i det nya jobbet vill förena dessa två stora intressen, språk och ledarskap. Ann vill arbeta utåtriktat och framhåller i artikeln att det är viktigt att Språkrådet syns och tar plats i offentligheten.

Läs intervjun i Språktidningen.

Uppdaterad 25 december 2012

Ansvarig för sidan: Språkrådet